Elevator auto cu 2 coloane, cu deblocare electrica

Atunci cand vreau sa cumpar un elevator auto cu 2 coloane, aleg evident un elevator cu actionare electro-hidraulica, care imi ofera avantajul unui pret mai mic si a unui consum mai mic de energie pentru utilizarea elevatorului. Elevatoarele cu doua coloane electro-hidraulice au o pondere de peste 90% in vanzarea actuala de elevatoare pentru service auto, iar preturile acestor elevatoare au scazut cu aproape 40% fata de preturile elevatoarelor cu actionare electro-mecanica din anii 2005 - 2008.
Dupa ce m-am hotarat sa cumpar un elevator electro-hidraulic cu 2 coloane, pot sa aleg intre varianta cu deblocare manuala a sigurantelor, care este mai ieftina, sau varianta cu deblocare automata, electrica, a sigurantelor.
Ce inseamna deblocare manuala?  Cand vreau sa cobor automobilul ridicat pe elevator, trebuie sa comand de la buton o ridicare cu 3-4 cm, dupa care sa merg la fiecare coloana si sa trag de cablul care deblocheaza sigurantele de blocare, apoi sa revin la coloana de comanda si sa apas maneta care deschide circuitul hidraulic si permite eliberarea uleiului din cilindrii hidraulici ai elevatorului.
Care este avantajul deblocarii electrice automate?  Stau numai in fata panoului de comanda si apas butonul de coborare, iar automatizarea din panoul de comanda face singura toate comenzile descrise mai sus, fara sa mai ocolesc masina de pe elevator si sa trag de alte cabluri sau manete!
Cat ma costa aceasta automatizare?  Depinde de elevator si de vanzator. Pentru elevatoarele comercializate de Adras Echipament, diferenta ar fi de 10 lei/luna, daca va propuneti sa amortizati costul elevatorului intr-o perioada de numai 5 ani! Pentru 10 lei pe luna credem ca merita sa optati pentru varianta de elevator auto cu 2 coloane, cu deblocare electrica a sigurantelor de blocare.

elevator-cu-2-coloane-ghl32fe
Elevator auto cu 2 coloane, capacitate 3,2 tone, deblocare electrica, model GHL32FE

Share